• admin
  • Klant aan 't woord
  • Geen reacties

‘Process mapping like a pro’ bij CoBo

Een nieuw bedrijf oprichten vanuit een heldere visie met een goed concept, ondersteund door de juiste software oplossing voor de complete bedrijfsvoering; dat was de wens van Mathias Kahn (eigenaar CoBo; Les Connaisseurs Bohèmes).

Daar waar Mathias in het verleden meerdere vergelijkbare IT-projecten had gedaan, waren deze op het gebied van de invulling van de digitale vraagstukken niet erg succesvol. Voor dit nieuwe bedrijf CoBo was het belangrijk dit wel in één keer goed te doen. Zo ontstond de samenwerking met Proposo en HVD – Partner in Projects. 

Omschrijving projectdoel

Het doel van dit project is het vinden van de juiste softwareoplossing ter ondersteuning van de bedrijfsvoering van CoBo. Deze software is nodig om het bedrijf op een hoog niveau van efficiëntie te laten functioneren én moet verschillende aspecten van het bedrijf ondersteunen zoals CRM, ERP logistiek & warehousing, financiële administratie en e-commerce.

Structurele aanpak

Om het projectdoel van CoBo te bereiken is, zoals altijd, gekozen voor een structurele aanpak. Het project is daarbij opgedeeld in de volgende fasen:

Fase 1: Bedrijfsprocessen beoordelen en in kaart brengen
Tijdens deze fase zijn alle bedrijfsprocessen KRITISCH en ZORGVULDIG in kaart gebracht. Vanuit dit overzicht is een zeer gedetailleerd Eisen en Wensen pakket geformuleerd.

Fase 2: Shortlist van software-opties
Aan de hand van deze Eisen en Wensenlijst is een longlist van leveranciers samengesteld. Vervolgens hebben deze leveranciers deze wensenlijst ontvangen met de vraag of zij hieraan kunnen voldoen. De antwoorden van de diverse leveranciers leverde vervolgens een short list op. De leveranciers in deze shortlist is gevraagd een demo te verzorgen, waarbij zowel HVD – Partner in Projects als CoBo aanwezig waren.

Fase 3: Advies & definitieve offerte
De verkregen informatie tijdens fase 2 is verzameld en aangevuld met onder andere prijsinformatie en kennis over de organisatie van deze leveranciers. Aan de hand hiervan is een eindadvies naar CoBo uitgewerkt, waarbij we een final quotation van deze leverancier is opgesteld voor akkoord.

Fase 4: Implementatie & Go live
In het 1e kwartaal van 2023 verwachten we met fase 4 “Implementation + Golive” te starten.

Over CoBo

Het concept en de visie van CoBo gaat over de passie en voorliefde voor goede wijnen; Les Connaisseurs Bohèmes. Daarbij hoort alles wat te maken heeft met de lifestyle die daarbij hoort. Bourgondisch genieten niet alleen van de meest heerlijke wijnen maar ook van events en proeverijen. Uitzicht over de wijnvelden, een ondergaande zon en dat alles in een glas vol smaaksensatie.

Samenwerken met HVD – Partner in Projects

Mathias Kahn over samenwerking met HVD – Partner in Projects:

“Think it went very well. I did some processmapping before, but this time it felt more like doing it with a pro. Obviously Hans has done this many times. Was a structured approach.”

Professionele aanpak

Het is goed om direct bij het opstarten van een bedrijf na te denken over de juiste invulling van de digitale vraagstukken. Het in één keer goed doen levert op de lange termijn veel voordelen op, het zorgt voor efficiëntie en je bedrijf is direct klaar is om door te groeien.

Wil je het net als Mathias Kahn doen als een ‘Pro’? Of wil je weten of HVD – Partner in Projects iets voor jou kan betekenen? Laten we kennis maken!

Bel me (06 – 2146 3797), mail me (hans@hvd-partnerinprojects.nl) of stuur me een bericht via de contactpagina.